Toshiba ukázala novou generaci profesionálních notebooků

Toshiba navazuje na nejlehčí a nejtenčí notebooky, které kdy vyrobila a představila novou generaci výkonných profesionálních přístrojů nejvyšší kategorie – notebooky Portégé X30 a Tecra X40 , které slibují vysoký výkon a nejvyšší úrovní zabezpečení dat při firemním využití. S hmotností od 1,05 kg a 1,25 kg se při svých prémiových vlastnostech ředí mezi nejlehčí notebooky s danou úhlopříčkou displeje vůbec . 

 

Toshiba ukázala světu zcela nové elegantní notebooky Portégé X30 a Tecra X40, které se vyznačují prémiovými vlastnostmi, vysokým výkonem a nejvyšší úrovní zabezpečení pro profesionální využití. Na dosavadní nejvyšší řady navazuje koncept hořčíkového šasi či hybridní technologie chlazení, která umožňuje maximalizovat výkon 7. generace procesorů Intel® Core™. Oba notebooky budou k dispozici v kultovní barvě Toshiby Onyx Blue s decentní vlasovou povrchovou úpravou a světle zlatými doplňky.

Elegance a výkon

Notebook Tecra X40 je osazen displejem s úhlopříčkou 14 palců, je tenký 16,9 mm a váží pouze 1,25 kg. Menší, 13,3palcový přístroj Portégé X30 váží jen 1,05 kg a je tenký 15,9 mm. Ve srovnání se svým oceňovaným předchůdcem je o 11 procent tenčí a o 13 procent lehčí.[1]

Prémiové magneziové šasi obsahuje prvky, které tlumí nárazy a jeho odolnost zvyšuje unikátní konstrukce vyztužení ve tvaru včelích pláství. Oba notebooky nabízí antireflexní displeje s rozlišením Full HD (1920 x 1080 bodů) a volitelným dotykovým ovládáním, které rozšiřuje možnosti práce na cestách. Použité zobrazovací panely poskytují i v dotykových variantách široké pozorovací úhly. Nová podsvícená klávesnice má mírně zvětšené a umožňuje tak pohodlnější práci.

Portégé X30 a Tecra X40 mají vestavěny velmi rychlé PCIe SSD disky a také paměti DDR4, které podporují přenos dat rychlejší až o 33 procent oproti předchozím modulům DDR3L. Oba notebooky navazují na nedávno představený model Portégé X20W-D také prémiovým zvukem, který zajišťují stereo reproduktory harman/kardon® v kombinaci se softwarem DTS Sound™.

Zabezpečení a konektivita

Notebooky Portégé X30 a Tecra X40 jsou vybaveny několika vrstvami zabezpečení uvnitř i zvenčí. Oba obsahují biometrické a obličejové autentizační senzory. Infračervené kamery umožňují autentizaci obličeje s Intel® Authenticate a přihlášení pomocí ověření tváře s využitím Windows Hello. K dispozici napříč celým zařízením je řada přizpůsobitelných možností identifikace, které lze kombinovat a využít k personalizaci i rychlému a bezpečnému přihlašování k systému bez nutnosti zadávání hesla.

S notebooky byla představena i dvě nová dokovací řešení. Oba přístroje přijdou na trh během druhého čtvrtletí letošního roku.

 


[1] Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci, dílech namontovaných prodejcem, provedení a výběru příslušenství.

 

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy