Acer na veletrhu BETT 2017 představil univerzální a robustní konvertibilní notebook TravelMate Spin

Společnost Acer oznámila dostupnost svého nejnovějšího konvertibilního notebooku Acer TravelMate Spin B1 (B118) určeného pro vzdělávací sféru, a to na veletrhu BETT 2017 (stánek B109), který se koná v Londýně od 25. do 28. ledna. Tento 11,6" konvertibilní notebook se systémem Windows 10 Pro má perfektní velikost pro snadné přenášení. Nabízí čtyři režimy použití a může se pochlubit robustní konstrukcí pro každodenní používání ve třídě. Kromě toho nabídne i dlouhou výdrž na baterii, díky které jej studenti budou moci používat po celý den ve třídě i mimo ni.  

 

Všestrannost konvertibilních notebooků nyní i ve třídě

Učení ve třídách zahrnuje širokou škálu témat, učebních prostředí i metod. Proto se konvertibilní notebook TravelMate Spin B1 skvěle hodí pro uspokojení širokých potřeb studentů i učitelů. Může se pochlubit čtyřmi univerzálními režimy, které usnadňují všechny aspekty učení ve třídě. Jde o režimy Displej a Stan pro skupinové projekty a vzájemné sdílení nápadů, režim Tablet pro výuku na cestách, v laboratořích či při exkurzích a režim Notebook pro všechno ostatní. Notebook je vybaven Full HD nebo HD dotykovým displejem2 pro intuitivní práci a pohodlné surfování i ovládání aplikací.

Odolná konstrukce, která vydrží nárazy, pády i polití vodou

TravelMate Spin B1 byl navržen s důrazem na vysokou odolnost, aby byla zajištěna jeho maximální provozuschopnost a nižší nároky na údržbu. Mezi prvky, které tuto vyšší odolnost zajišťují, patří střední gumový rámeček absorbující nárazy, který zvládne šarvátky ve třídě, zatímco tlaku odolný displej se zvýšenou pevností vydrží čelní náraz o síle až 60 kgF . Notebook se může také pochlubit klávesnicí odolnou vůči polití vodou o objemu až 330 ml. Unikátní systém žlábků pod klávesnicí a touchpadem odvádí vodu tak, aby tekla v dostatečné vzdálenosti od vnitřních součástí notebooku, a nakonec vytekla spodkem základny. Notebook je také vybaven zámkem Kensington, takže může být zajištěn například v laboratoři proti krádeži.

Dlouhá výdrž na baterii a skvělý výkon

TravelMate Spin B1 se může pochlubit až 13hodinovou1 výdrží na baterii, která studentům umožňuje učit se bez přerušení, ve třídě i mimo ni, s dostatkem energie pro splnění domácích úkolů. TravelMate Spin B1 pohání procesor2 Intel® Pentium® a grafika Intel® HD Graphics, díky čemuž nabízí solidní výkon pro každodenní práci. Chiclet klávesnice poskytuje vynikající hmatovou zpětnou vazbu pro přesné a rychlé psaní, zatímco touchpad Precision Touchpad přináší pohodlné a citlivé ovládání i podporu Windows 10 gest.

Windows Ink a Acer TeachSmart™ 

Díky stylusu2 podporujícího Windows Ink mohou studenti intuitivně zapisovat své poznámky, upravovat dokumenty Microsoft Word, pracovat v různých aplikacích a samozřejmě kreslit. Studenti mají přímý a rychlý přístup k aplikaci Microsoft OneNote i z uzamčené obrazovky po jednoduchém kliknutí stylusem. Intuitivnější může být navíc i interakce mezi studenty a učiteli, a to díky softwaru Acer TeachSmart™. Rozhraní tohoto softwaru pracuje ve spojení s vestavěnými vícebarevnými LED na víku notebooku každého studenta, aby mohli žáci snadno komunikovat s učitelem, dostávat pracovní materiály, dělat kvízy, a dokonce i tímto způsobem požádat o uvolnění na toaletu.

Studenti zůstanou ve spojení

Studenti mohou zůstat ve spojení se svou školní sítí díky rychlému dvoupásmovému bezdrátovému připojení 2x2 MIMO 802.11ac. K notebooku lze snadno připojit periferie přes rozhraní Bluetooth 4.0, dva porty USB 3.0, jeden port USB 2.0 a jeden HDMI. Studenti mohou připojit svá sluchátka do 3,5mm sluchátkového jacku, zatímco vestavěná čtečka karet SD zajišťuje snadné kopírování souborů.

Nový Acer TravelMate Spin B1 bude pro vzdělávací sektor a firemní zákazníky k dispozici ve 2. čtvrtletí 2017. Přesné parametry, ceny a dostupnost bude záviset na zemi prodeje. Pro více informací o dostupnosti, specifikacích produktu a cenách navštivte stránky www.acer.cz.
 

 

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy