Lenovo ThinkPad S540 Touch: dotykový profesionál!

Lenovo vypustilo do počítačového světa novinku s názvem S540 Touch. Mluvíme o tenkém ultraboku, který se v záplavě konkurence rozhodně neztratí. Těšit se můžete na Full HD displej a dobrý výkon. 

Řada ThinkPad Edge S je přesně pro ty zákazníky, kterým vyhovuje kvalitní zpracování notebooků Think Pad, ale hledají modernější a designovější vzhled. Schránka je vysoce odolná. Aby ne, když je vyrobena především z kovu. Od zbylých modelů se vzhledově liší především zúženou boční linií. Ta vytváří efekt tenčího těla. Abychom byli přesní, šířka dosahuje maximání hodnoty 23 milimetrů.



Každá strana pojme po jednom USB 3.0. To není žádná hitparáda, když si představíme, že bychom si chtěli připojit například myš. To se týká i externího disku (SSD paměť je omezená). Alternativou by mohla být dokovací stanice. Lze též odejmout plastový kryt, kde se skrývá další konektor. Těšit se můžete i na RJ-45, díky kterému se připojíte do metalické sítě. Standardní výbava obsahuje HDMI, čtečku SD karet a kombinovaný jack 3,5 milimetru.



Dotykový displej 15.6" nabízí rozlišení 1920 x 1080. Obrazovka nevykazuje žádné nežadoucí jevy, pozorovací úhly jsou pak o něco slabší. Na přímém slunci si však moc nezapracujete. Displej má ochranu ze skla, které nepříjemně odráží paprsky. Klávesnice je kvalitní. Tlačítka touchpadu nejsou od sebe odděleny. Bez dotykového displeje a SSD Vás počítač přijde na 25 000 korun českých.

Foto: Lenovo

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy