Asus W1000: notebook nebo plně vybavený počítač? [BONUS]

BIOS notebooku ASUS W1000 má jak už bývá u společnosti Asus zvykem vždy něco navíc. Tentokrát se ovšem jednalo pouze o designérskou záležitost, kdy jsem poprvé u BIOSu spatřil nahoře animovaný proužek, který měnil barvu stejně jako proužek při startu Windows 98. Krom této vymoženosti ovšem BIOS notebooku Asus nepřináší žádná speciální nastavení, například pro přetaktování procesoru či tuning pamětí, což považuji za příliš velkou škodu.

Doprovodný obrázek
Základní obrazovka BIOSu vám zobrazí pouze rychlost procesoru a informace o nainstalované paměti RAM. Možno je ovšem měnit pouze datum a čas :(

Doprovodný obrázek

Rozšířená nabídka nám také nepřinesla žádné nadstandardní funkce, které by byly reálně použitelné

Doprovodný obrázek

Zde si můžete snadno nastavi na jaký typ zařízení bude posílán obrazový výstup. Je libo používat zabudované LCD, monitor či dokonce projektor?

Doprovodný obrázek

A konečně zajímavá funkce, máme možnost nastavit si heslo pro přístup na pevný disk. K obsahu pevného disku se záškodník nedostane ani v případě, že jej vloží do jiného počítače! Ovšem pozor, specializované firmy si poradí i s tímto typem zabezpečení, nejedná se přeci jenom o šifrování, ale hardwarový zámek zabudovaný v pevném disku.

Doprovodný obrázek

Start počítače je možno provádět hned z několika zařízení a dokonce i z místní sítě LAN. Jen čekám, kdy počítače budou bootovat i přes karty WLAN.

Doprovodný obrázek

Poslední relativně zajímavá je průvodce pro kalibraci baterií, pokud vám tedy bude baterie zobrazovat špatnou kapacitu (což se velmi často stává), nemusíte navštěvovat specializovaný servis a závadu můžete opravit sami.

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy