Dell představil novinky, především novou řadu notebooků Latitude

Společnost Dell představila zcela novou řadu notebooků Latitude E, pracovní stanice Precision a další novinky určené pro podzimní a předvánoční trh.

Nabídka firmy sahá od nejlehčího modelu v historii Dellu až po nejvýkonnější mobilní pracovní stanici, která kdy byla vyrobena.
Nové notebooky Latitude řady E nabízejí zatím bezkonkurenční výdrž na baterie (až 19 hodin) a přinášejí  možnost vybrat si barvu přístroje. Leštěná ocel těla přístroje je tak doplněna modrou, červenou, růžovou nebo elegantní matně černou barvou.


Nová řada nabízí modely pro široké spektrum uživatelů.  V nabídce jsou třeba dva ultramobilní notebooky. Dell Latitude E4200 je přístroj, jehož váha začíná na 1 kg a je tak nejlehčím „firemním“ notebookem v historii společnosti. Všem, kteří jsou stále na cestách a požadují maximální výkon a minimální váhu, je určen rovněž notebook Latitude E4300 s váhou 1,54 kg.

 
Mezi mainstreamové modely, které jsou vhodnou náhradou desktopu pro náročnější uživatele, patří notebooky Dell Latitude E6400 a E6500.
Ke všem těmto notebookům je k dispozici i široká nabídka příslušenství, od malých replikátorů portů až po kompletní dokovací systémy s přehledným uspořádáním kabelů a možností okamžitého vyjmutí notebooku.


Dell současně představil svou novou technologii Latitude ON. Jedná se o možnost přístupu k emailům, kontaktům, kalendáři a internetu bez nutnosti klasicky spouštět počítač – respektive operační systém. Tato technologie využívá jednoúčelový subprocesor s nízkou spotřebou, díky němuž je možné v tomto režimu pracovat až několik dní na jediné nabití baterií.

Inspirovaný vzhled
Návrh notebooků Latitude E6500 neplní jen estetickou funkci, ale také odolává namáhání při celodenním používání. Nové notebooky Latitude E6500 s prvotřídní konstrukcí z hořčíkové slitiny, lakem s prodlouženou trvanlivostí a robustními kovovými závěsy jsou odolnější než kdykoli dříve. Precizně provedená klávesnice, která nabízí vyšší odolnost kláves a volitelné podsvícení, zajišťuje pohodlnější práci. Proplouvejte sály ve velkém stylu s naším elegantnějším, tenčím profilem. Jeho vznik byl inspirován ohlasy tisíců uživatelů, jako jste vy sami.
Celodenní mobilní provoz
Seznamte se s notebookem, který s vámi vydrží celý pracovní den. Dosáhněte až 19 hodin výdrže baterie v kombinaci se standardní 9článkovou baterií, novou vysokokapacitní přídavnou baterií a exkluzivním softwarem Dell ControlPointTM . Zajistěte si připojení kdykoli a kdekoli s programem Dell Control Point Connection Manager, který umožňuje rychlé a snadné bezdrátové připojení s podporou stávajících i nově vznikajících bezdrátových technologií (Wi-Fi® , mobilní širokopásmové připojení, Bluetooth®  2.1, WiMAX® , vysoce výkonná technologie Wireless-N).



Klid v duši
Spěte klidně s vědomím, že notebooky Dell Latitude – stejně jako vaše firemní data – jsou v bezpečí a chráněné kdekoli na světě. Společnost Dell nabízí širokou škálu možností zabezpečení notebooků a ochrany dat, které lze snadno integrovat do vaší stávající infrastruktury, včetně těchto možností:
•    Bezpečná správa oprávnění Dell ControlVaultTM
•    Vícefaktorové ověřování prostřednictvím integrované bezkontaktní čtečky čipových karet, čipu Trusted Platform Module v1.2 a volitelné biometrické čtečky otisků prstů;
•    Technologie disků SSD (Solid State Drive) pro lepší ochranu dat
•    Služba Dell Mobile Asset Protection Services (Správa a ochrana mobilního majetku) může pomoci maximalizovat dobu funkčnosti systému při zachování investice se službou Extended Battery Service (Rozšířený servis baterií) a Laptop Tracking & Recovery (Sledování a vrácení notebooku).
•    Služba Dell Mobile Data Protection Services (Ochrana mobilních dat) zahrnuje služby Remote Data Delete (Vzdálené odstranění dat), Hard Drive Data Recovery (Obnovení dat na pevném disku) a Certified Data Destruction (Certifikované zničení dat). V těchto volitelných službách nabízí společnost Dell možnost citlivá data na dálku odstranit, zabránit možné ztrátě cenných dat, certifikovat likvidaci dat nebo obnovit data z poškozeného nezálohovaného pevného disku.



Úplná kontrola nákladů na vlastnictví
Notebooky Latitude pro běžné použití může vzdáleně spravovat jeden pracovník technické podpory z kteréhokoli místa na světě. Nástroje pro správu diskových obrazů a systémů, jako Dell ImageDirect a Dell Client Manager vám pomohou zjednodušit správu systémů a umožní pracovníkům IT soustředit se na strategické podnikové úkoly.

Co se týče technických parametrů, u notebooků od společnosti Dell je jen na vás jak váš notebook bude finálně po technické stránce vypadat.

Technické údaje

  Procesory  
Procesor Intel®  CoreTM  2 Duo
  Operační systém  
Originální Windows Vista®  Ultimate
Originální Windows Vista®  Business
Originální Windows Vista®  Business 64-Bit
Originální Windows Vista®  Home Basic
Originální Windows®  XP Professional
  Čipová sada  
Čipová sada Intel®  45 Express
  Displeje  
15,4" displej Premium, UltraSharpTM  WUXGA (1920 × 1200) s vysokým jasem a širokým zorným úhlem
15,4" displej LED Premium WXGA+ (1440 × 900) se širokým zorným úhlem
15,4" displej Premium WXGA (1280 × 800)
  Paměť  
Paměť Dual Channel DDR2
Dva paměťové sloty s možností osadit až 8 GB
Propustnost paměti: 800 MHz
  Primární úložiště  
Až 250 GB pevný disk se 7200 ot./min. a čidlem volného pádu
Až 120 GB šifrovaný pevný disk s 5400 ot./min.
Až 250 GB pevný disk s 5400 ot./min.
Až 128 GB pevný disk SSD
Až 160 GB šifrovaný pevný disk se 7200 ot./min. a čidlem volného pádu
  Optické jednotky  
Jednotka DVD-ROM, CD-RW/DVD, DVD+/-RW
  Grafické karty  
NVIDIA®  Quadro®  NVS 160M 256 MB DDR3
Integrovaný grafický akcelerátor médií Intel®  X45005
  Konektivita  
Kabelová:
Adaptér síťového rozhraní pro 10/100/1000 gigabitový Ethernet
Interní modem 56K v924 (volitelně)

Bezdrátová síť LAN:
Bezdrátová karta Dell Wireless 1397 802.11g
Bezdrátová karta Dell Wireless 1510 (802.11 a/g/n 2x2)
Bezdrátová karta Intel®  WiFi Link 5100 [802.11a/g/n (1x2)]
Bezdrátová karta Intel WiFi Link 5300 [802.11a/g/n (3x3)]

Mobilní širokopásmové připojení a GPS:
Minikarta Dell Wireless 5530 (Tri-band HSDPA 7.2/HSUPA 2.0 a GPS)

Bluetooth a Ultra-Wideband:
Modul Dell Wireless 370 Bluetooth®  2.1 (volitelně)
Modul Dell Wireless 410 Bluetooth®  2.1 s UWB (volitelně)
  Zabezpečení  
Fyzické zabezpečení:
Ocelí vyztužené sloty pro kabelový zámek, zámky modulu médií a pevného disku

Uživatelské a systémové zabezpečení:
Čtečka čipových karet a bezkontaktní čtečka čipových karet
Čtečka otisků prstů nebo čtečka s certifikací FIPS (volitelně)
TPM 1.2
Volitelný šifrovaný pevný disk zajišťuje úplné šifrování disku.
ControlVault – bezpečná správa oprávnění v důvěryhodném rozsahu

Síťové zabezpečení:
802.11 Wi-Fi Protected Access (WPA), 802.11i (WPA2), Virtual Private Networks (VPN) 802.1x s režimy EAP a kompatibilní s CCX 4.0
  Multimédia  
2 reproduktory, digitální mikrofon (volitelně)
Zabudovaná webová kamera (volitelná)
  Rozšiřitelnost  
Sloty:
Čtečka paměťových karet pět funkcí v jednom; PCMCIA a ExpressCard 54

Dokování:
E-Port, E-Port Plus, nástavec E-Legacy, stojan na ploché monitory pro řadu E, stojan na monitory pro řadu E, stojan E-View Laptop Stand, pozice pro média pro řadu E

Modulární volby:
Modulární pozice řady E pro média: 8rychlostní DVD-ROM, 24rychlostní CDRW/DVD, 8rychlostní DVD+/-RW, druhý pevný disk nebo modul Travel Lite

  Šasi  
Zadní strana monitoru LCD a základna vyrobené z hořčíkové slitiny

Hmotnost a rozměry:
Základní hmotnost 2,3 kg (předběžná základní hmotnost 2,3 kg) modelu E6500 je s Originální Windows Vista®  Business15,4" displejem WXGA s podsvícením LED a 4článkovou baterií, držadlem z hořčíku, bez optické jednotky.
Šířka: 358 mm
Hloubka: 257 mm
Výška: 27/33 mm
Výběr barev je k dispozici

Porty:
IEEE – 1394, dokovací konektor, USB 2.0 (x4), VGA, port displeje, RJ-11 (volitelně), RJ-45, eSATA, USB PowerShare, výstup pro sluchátka a reproduktor, mikrofon
  Napájení  
Zdroj napájení:
90wattový adaptér s navijákem kabelu
4článková, 6článková nebo 9článková primární baterie s prodlouženou životností
84watthodinová vysokokapacitní přídavná baterie (volitelně)

 

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy