Právě se nacházíte:

gggg

gggggg

Spustí se Samsung X360: A 13,3 palce Slim lehčí než Air Notebook

 
 

Tato novinka dokáže naplnit požadavky na extrémní výkon a konektivitu. X360 stanovuje zcela nové standardy v mobilních počítačích – nabízí širokou škálu vlastností, které žádný jiný výrobek na trhu zatím nepřinesl. Samsung X360 přináší zcela ojedinělou novinku - SilverNano technologii. Klávesnice notebooku byla postříkána neuvěřitelně malými  nano – stříbrnými iontovými částicemi, které zaručí, že se bakterie budou vašemu notebooku vyhýbat po dlouhou dobu.

Notebook obsahuje integrovanou digitální kameru s pohybovými čidly, díky které můžete snadno zůstat v kontakt s přáteli či spolupracovníky prostřednictvím videokonferencí či zpráv. Ale to není vše. Pro domácí i firemní zákazníky je určena 10/100/1000 Ethernet LAN síťová karta a podpora pro Samsung P-Dock, dokovací stanici, která usnadňuje připojení periferií a umožňuje ‘single click’ připojení a snadný přístup k široké řadě portů. Pro zajištění vysoké bezpečnosti je notebook vybaven biometrickou čtečkou otisků prstů a špičkovým systémem autentifikace, takže se o svá data nemusíte bát.

I když je nový Samsung X360 nejlehčím notebookem mezi modely s úhlopříčkou 13,3 palce – váží pouhých 1,27 kg* - obsahuje všechny funkce požadované náročnými profesionály, kteří jsou neustále v pohybu. Na rozdíl od jiných „lehkých“ notebooků je X360 plně vybaven – nechybí 3 USB porty, HDMI (High Definition Multimedia Interface), 34mm express card slot a VGA výstup. Pro rychlý a snadný přenos dokumentů, obrázků, videa či hudby je určena čtečka paměťových karet 7 v 1, Bluetooth 2.0+EDR* (Enhanced Data Rate) a superrychlé 802.11n bezdrátové připojení.

“X360 opět posunuje hranice formy a funkce, aby přinesl styl a výkon,“ řekl HS Kim, výkonný Vice President divize Samsung Computer Systems. “Nabízí úžasné zmenšení rozměrů a váhy, ale nijak tím nešidí funkčnost, takže uživatelé budou mít v jednom lehkém notebooku vše, co potřebují pro život v pohybu,“ dodal pan Kim.

Notebook Samsung X360 bude dostupný od září v evropských zemích včetně UK, Francie, Německa, Španělska a Itálie a také v Rusku, Číně a Hong Kongu.

Díky vyměnitelné šestičlánkové baterii, která je schopná notebook pohánět až 10 hodin nepřetržitě, se celodenní práce na cestách stává realitou. Sníženou spotřebu umožňuje využití procesoru Intel® Centrino® 2 Ultra Low Voltage a inovativní 13,3” WXGA (1280x800) LED displej, s technologií podsvícení, která výrazně snižuje spotřebu energie, ale zároveň dosahuje asi o 33 procent lepší jas než klasické LCD displeje. Jasnější displej značně usnadňuje práci v nejrůznějších prostředích a světelných podmínkách.

Ani z estetického hlediska Samsung X360 nijak nezaostává. Řemeslně skvěle zpracované tělo Protect-O-Edge využívá sílu a trvanlivost magneziových slitin, aby zaručil bezpečí, ergonomii i styl. Kdekoli je to možné, využívá Samsung svoje vlastní značkové komponenty – včetně baterií, paměťových modulů i displeje. Zaměření na kvalitu komponent znamená, že notebooky značky Samsung patří k nejméně poruchovým, čímž značně snižují celkové náklady na vlastnictví.

X360 je možné získat s rychlým a spolehlivým 128GB Solid State diskem (SSD)*, který výrazně zvyšuje výkon počítače ve srovnání s modely vybavenými klasickým pevným diskem. SSD zrychluje čas nastartování notebooku o 25-50 procent a rychlost přístupu k datům až o 300 procent (53 MB/s) při čtení a 150 procent (28 MB/s) při zápisu. SSD disk neobsahuje žádné pohyblivé části, je lehčí, má výrazně nižší spotřebu a je méně náchylný k chybám a poškození. Díky tomu je X360 se Solid State diskem schopen vydržet dvojnásobně silný náraz než modely vybavené pevným diskem. Díky tomu bude váš notebook výkonnější a také se značně prodlužuje jeho životnost.

 

 

 

 

 

X360 Specifikace


Procesor
   
Intel ® Centrino ® 2  Procesor Technology (FSB 800MHz)
Operační systém
   
Microsoft Windows® Vista® Home Basic
Microsoft Windows® Vista® Home Premium
Microsoft Windows® Vista® Business
Paměť
   
- DDR3 1066MHz 1 GB ~ 4GB
LCD
   
- 13.3 "WXGA (1280 x 800) SuperBright © LED podsvícený
HDD
   
- 64 / 128 GB Solid State Drive
- 120 GB (5400 rpm S-ATA)
Optická mechanika
   
- Externí DVD super multi Dual Layer spisovatel
Grafický procesor
   
- Intel ® Graphics Media Accelerator X4500 grafické jádro
Wireless LAN
   
- Intel 802.11 a / b / g / n
- Bluetooth 2.0 + Rozšířené Data Rate *
LAN
   
Ethernet 10/100/1000
I / O porty
   
- 7-in-1 Čtečka karet (MS, MS Pro, SD, SDHC, MMC, MMC Plus, xD)
- 3 x USB 2.0
- 1 x PCI Express Card slot (34 mm)
- 1 x HDMI
- 1 x sluchátka-out
- 1 x Mic v
- 1 x Integrované Mic
- 1 x VGA Port
- 1 x RJ45 (LAN)
- 1 x Docking Port
Multimédia
   
1.3 Mega Pixel web kamery *
Životnost baterie
   
Až  10 hodin

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy