Právě se nacházíte:

Internet do peněženky: GPRS I-Tec

Surfujete často na internetu, telefonujete, nebo jen potřebujete odesílat SMS? Chcete být stále k zastižení a rychle přistupovat na internet? Pokud vaše odpověď zní ano, je možná tím pravým řešením pro Váš notebook karta GPRS I-Tec, která vám dá zapomenout na neustále nabíjení mobilu.

Základní údaje

i-Tec GPRS CardPhone je GPRS karta postavená na kvalitním BenQ M32 chipsetu určená do slotu PCMCIA. Pracuje ve frekvenčním pásmu 900, 1800 i 190, a to s přenosovou rychlostí, která dosáhne až na 85.6 kb/s. Dále je karta vybavena profesionálním komunikačním softwarem firmy BVRP - mobile PhoneTools, jež podporuje neomezený internet operátorů T-Mobile a Eurotel. Základní balení obsahuje kromě uvedeného softwaru a samotné karty navíc handsfree sadu, která usnadňuje telefonování. To, že název tohoto článku není jen špatnou recesí dokazují skutečně malé rozměry karty 125,8 x 54 x 11,5 mm a velmi nízká hmotnost kolem 50 gramů. Designové provedení karty, zejména obal z leštěného kovu, působí velmi elegantně a karta má díky tomu také dobrou odolnost.

Doprovodný obrázek

Co všechno umí?

O dodávaném softwaru (mobile PhoneTools), který vám otevře bránu ke všem funkcím karty I-Tec, lze říct, že je velmi intuitivní a zároveň profesionální. V praxi to znamená, že pokud nemáte čas nebo chuť zabývat se všelijakými nastaveními, které program nabízí, stačí pouze zasunout kartu do notebooku, po požádání vložit PIN a na obrazovce se zobrazí imitace telefonu, přes který program ovládáte. Poté program zaregistruje SIM kartu a připojí se do sítě vašeho operátora. Ovládání se nijak neliší od běžného mobilního telefonu. Všechno je stejné s tím rozdílem, že posílání SMSek či e-mailů je mnohem snazší. Imitace tlačítek a všech prvků grafického mobilu jsou aktivní a lze je intuitivně používat k telefonování a komunikaci se zbytkem světa.

Doprovodný obrázek

Proč právě GPRS I-Tec

Kromě uvedených vlastností a možností, které karta nabízí, hovoří v její prospěch navíc řada dalších drobností, které lze přičíst ke skvělému hodnocení. Je kompatibilní téměř se všemi současnými Notebooky a PDA zařízeními, které podporují slot PC typ II. Kromě zmíněných funkcí nabízí také synchronizaci a správu kontaktů mezi SIM kartou a Vámi zvoleným e-mailovým klientem (MS Outlook, Outlook Express, Phonebook BVRP). Kromě SMS zpráv potěší také podpora zpráv EMS či dodávaný e-mailový klient a mnoho dalšího.

Doprovodný obrázek

Vyplatí se?

Na otázku, zda-li se karta GPRS I-Tec vyplatí není jednoduchá odpověď. Na trhu se její cena zatím pohybuje okolo 6000 korun, což rozhodně není malá částka za něco, co vám stejně dobře (úmyslně neříkám pohodlně) nabídne připojení mobilu přes bluetooth k vašemu notebooku. Ať už zvolíte tu či onu cestu výsledné připojení bude víceméně stejné. Co však staví I-Tec nad mobilní telefon je komplexnost nabízených možností, absence nabíjení, jednoduchost a hlavně dostupnost všech služeb jediným kliknutím. Výhod je opravdu spousta a mezi nevýhody lze zařadit prakticky pouze cenu, věřím tedy, že ti, pro něž se internet a mobilita staly neodmyslitelně denním chlebem určitě najdou v GPRS I-Tecu to pravé řešení pro svůj notebook

.

Doprovodný obrázek

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy