Notebook Acer Swift 5 zůstává nejlehčím 14 palcovým notebookem na světě

Také je poháněn nejnovějšími procesory Intel® Core™ desáté generace a využívá systém Windows 10; elegantní řada all-in-one počítačů Aspire C od Aceru se může pochlubit vysokým, až 92% poměrem velikosti obrazu k tělu počítače 

●    Nejnovější generace notebooků Acer Swift 5 je vybavena novými procesory Intel® Core® desáté generace s grafikou Intel Iris® Plus a možností volby nové dedikované grafiky NVIDIA® GeForce® MX250 při hmotnosti notebooku 990 g 
●    Swift 3 se může pochlubit spoustou výkonu ve svém 15,95 mm tenkém těle s procesorem až Intel Core i7-1065G7 desáté generace a volitelnou dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce MX250 zaručující optimální rychlost všech aplikací
●    Ultratenký all-in-one počítač Acer Aspire C s tloušťkou pouhých 6,8 mm  zaujme svým prostorově úsporným a elegantním designem, stylovým vzhledem a spoustou praktických funkcí pro studenty i celou rodinu

Společnost Acer dnes představila inovované modely svého populárního ultrapřenosného notebooku Swift a all-in-one stolních počítačů Aspire, vše poháněné nejnovějšími procesory Intel® Core™ desáté generace a systémem Windows 10. 
Notebook Acer Swift 5 (SF514-54T/SF514-54GT), který byl navržen pro vysoký výkon na cestách, a notebooky Swift 3 (SF314-57/SF314-57G) jsou vybaveny vším, co má ultrapřenosný notebook mít: elegantní tělo, stylový design a tenké rámečky v kombinaci s vynikajícím výkonem a výdrží na baterii. Nové stolní all-in-one počítače Acer Aspire C zaměřené na studenty a rodiny jsou tenké, prostorově úsporné a elegantně navržené s působivě tenkými rámečky, takže uživatelé uvidí více obrazovky a poskytují skvělý výkon pro řadu použití.


„Neustále vyzýváme sami sebe, jak nejlehčí 14" notebook na světě  ještě vylepšit,“ řekl James Lin, generální ředitel divize notebooky, IT Product Business, společnost Acer. „Nový Swift 5 jsme vybavili dedikovanou grafikou a nejnovějšími procesory, takže profesionálové, kteří jsou neustále na cestách, již nemusí dělat kompromisy mezi výkonem a snadnou přenositelností.“
„Procesory Intel Core 10. generace předefinují to, co je v moderním notebooku možné, a to tím, že poprvé do počítače přinesou umělou inteligenci s širokým záběrem, zbrusu novou grafickou architekturu pro skok ve výkonu díky grafice Iris Plus a integrované špičkové možnosti připojení díky Wi-Fi 6 (Gig +) a rozhraní Thunderbolt 3,“ řekl Chris Walker, viceprezident společnosti a generální ředitel divize mobilních klientských platforem ve skupině klientských počítačů, společnost Intel. „Mezi společnostmi Intel a Acer byla skvělá spolupráce, která vdechla život výkonu a schopnostem v nových krásně navržených noteboocích Swift.“
Acer Swift 5, nejlehčí 14" notebook na světě2 


O 14" notebooku Acer Swift 5 je známo, že je již od svého uvedení nejlehčím notebookem ve své třídě2, a to díky tělu vyrobeném z dokonale vyvážené kombinace hořčíko-lithiových a hořčíko-hliníkových slitin. Tato nejnovější generace váží pouhých 990 g, přitom může být osazena dedikovanou grafikou NVIDIA® GeForce® MX2501, anebo váží ještě méně s nově aktualizovanou integrovanou grafikou Intel® Iris® Pro. To vše při tloušťce pouhých 14,95 mm. Obrazovku na třech stranách lemuje úzký rámeček a notebook tak nabídne vysoký 86,4% poměr velikosti obrazovky ke svému tělu.
Díky procesoru Intel Core i7-1065G7 desáté generace a až 512GB SSD úložišti se čtyřmi PCIe 3.0 linkami budou mít uživatelé k dispozici mimořádně vysoký výkon. O vynikající kvalitu barev se zase postará 14" dotykový Full HD displej využívající technologii IPS. Swift 5 je vybaven USB-C konektorem s kompletní funkcionalitou, který podporuje Thunderbolt ™ 3, dále dvoupásmovou Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) a nechybí ani podpora Windows Hello prostřednictvím integrované čtečky otisků prstů.
 
Swift 5, který byl navržen pro často cestující profesionály, je lehký, a přitom výkonný notebook s až 12,5hodinovou  výdrží na baterii pro každodenní produktivní práci. Swift 5 podporuje ultrarychlé nabíjení poskytující 4,5 hodiny používání za pouhých 30 minut na nabíječce . Uživatelé se mohou přihlásit pomocí dotyku prostřednictvím Windows Hello, aby jim byl zajištěn snadnější a bezpečnější přístup.
Acer Swift 3, stylový a snadno přenosný výkonný stroj 
Lehký a stylový notebook Acer Swift 3 má 14" Full HD IPS3 displej, je dostupný v šedém provedení steel gray, růžovém millennial pink a váží pouhých 1,19 kg. Swift 3 ve svém 15,95 mm tenkém těle také ukrývá spoustu výkonu, a to díky procesoru až Intel Core i7-1065G7 s grafikou Intel Iris Plus a volitelnou dedikovanou NVIDIA GeForce MX250, která udržuje vše v chodu při optimální rychlosti.

Notebook je také vybaven až 512GB SSD úložištěm se čtyřmi PCIe 3.0 linkami, 16 GB paměti LPDDR4X RAM, rozhraním Thunderbolt 3 a dvoupásmovou Intel Wi-Fi 6 pro plynulejší a příjemnější bezdrátové připojení, díky čemuž se tento ultrapřenosný notebook skvěle hodí na práci i zábavu. Poskytuje až 12,5hodinovou  výdrž na baterii a nabízí možnost rychlého nabíjení: 30 minut na nabíječce mu dokáže poskytnout 4 hodiny výdrže na baterii při přehrávání videa.


Notebooky Swift 3, které jsou vhodné na práci i zábavu, oživují fotky i videa díky svým pouhých 4,37 mm tenkým rámečkům a 84% poměru velikosti obrazovky k tělu notebooku. Swift 3 je také vybaven technologiemi Acer Color Intelligence™ a Acer ExaColor pro vylepšený živý obraz. 
Řada Acer Aspire C, ideální all-in-one počítač pro celou rodinu
Pouhých 6,8 mm1 tenký all-in-one počítač Acer Aspire C s prostorově úsporným a elegantním designem přichází se stylovým vzhledem a spoustou praktických funkcí pro studenty i celou rodinu. Je k dispozici v úhlopříčkách 27", 24" a 22" Full HD IPS displeje, všechny modely pohání procesory Intel Core desáté generace a volitelná dedikovaná grafika NVIDIA MX130. Díky až 32 GB paměti DDR4-2666 a spoustě diskového prostoru, který zajišťuje až 1TB M.2 NVMe SSD1 a až 2TB 2,5" HDD, je řada Aspire C ideálním all-in-one řešením pro spoustu uživatelů s širokou škálou potřeb. 


Ochranu soukromí zajišťuje možnost uzavření clony kamery1, když není webkamera využívána a HDMI výstup zase nabízí možnost připojení sekundární obrazovky. K dispozici jsou čtyři porty USB 3.1 Gen 11 pro připojení periferií, které poskytují výbornou flexibilitu, aby počítač splňoval specifické potřeby a požadavky, mezi které patří tisk, hraní her a používání myši či klávesnice pro psaní delších úkolů. Mladé i starší oči jsou chráněny souborem technologií Acer Vision Care, mezi které patří Acer Bluelight Shield snižující míru vystavení modrému světlu a Flickerless1 eliminující blikání obrazovky pro větší pohodlí.

Cena a dostupnost
Acer Swift 5 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 899 €.
Acer Swift 3 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 599 €.
Acer Aspire C bude v oblasti EMEA k dispozici v lednu 2020 za cenu od 599 €.
Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.
Nové notebooky Acer Swift a all-in-one počítače Aspire C byly dnes představeny na tiskové konferenci next@acer v Berlíně, kde společnost Acer oznámila příchod řady nových zařízení a řešení pro hráče, kreativce, rodiny, studenty a profesionály. Více informací naleznete na stránce www.acer.cz.
 

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy