Nové modely ASUS notebooků na Computexu 2017 - ZenBook a výkonný VivoBook

Tchajpej, Taiwan (31. května 2017) – ASUS představil na veletrhu Computex v rámci své tiskové konference nové modely notebooků z řad ZenBook a VivoBook. Uveden byl ZenBook Flip S, aktuálně nejtenčí konvertibilní notebook na světě. ASUS ukázal také ZenBook 3 Deluxe a ZenBook Pro, které kombinují tenké tělo s vysokým výpočetním výkonem. K dalším novinkám patří stylové notebooky VivoBook S15 a VivoBook Pro 15, které zaujmou vedle výkonu i přívětivou cenou. Nově představené řady notebooků ASUS nabízejí podporu mnoha nových funkcí Windows 10 včetně Windows Ink, Windows Hello, Cortana nebo Modern Standby, které pomáhají zvýšit produktivitu a poskytují vysoký uživatelský komfort.

ZenBook Flip S (UX370) - nejtenčí konvertibilní notebook

ASUS ZenBook Flip S je aktuálně nejtenčím (a zároveň jedním z nejlehčích) konvertibilních notebooků na světě. S profilem tenkým pouhých 10,9 mm a hmotností 1,1 kg v sobě kombinuje eleganci s pohodlím a všestranností displeje otočného o 360°. Speciální kloub ErgoLift disponuje dvoustupňovým mechanismem, který zvedne a nakloní klávesnici do polohy vhodné pro psaní ve chvíli, kdy je displej vyklopen v úhlu 135°.
ZenBook Flip S pracuje na operačním systému Windows 10, může být vybaven procesorem až Intel Core i7-7500U či rychlým 1TB PCIe SSD diskem. Aby se ZenBook Flip S nepřehříval, využívá chladicí systém s nejmodernějšími komponenty včetně pouhých 0,3 mm tenkého ventilátoru z tekutého krystalického polymeru.
Dotykový displej NanoEdge s rozlišením až 4K Ultra HD podporuje aktivní stylus a nabízí skvělý obraz a interaktivní ovládání. Pro okamžité přihlášení prostřednictvím funkce Windows Hello je ZenBook Flip S vybaven jedním z nejmenších senzorů otisků prstů, který v noteboocích najdete. Jeho rozměry jsou 16 x 3,6 mm a funguje v režimu notebooku i tabletu.

ZenBook Pro (UX550) - designem přitáhne, výkonem nadchne
ASUS ZenBook Pro je dosud nejtenčím, nejlehčím a zároveň nejvýkonnějším modelem z řady ZenBook Pro. Všem náročným profesionálním uživatelům nabízí nekompromisní kombinaci opravdového výkonu a elegantního designu.
Využívá čtyřjádrový notebookový procesor Intel Core i7-7700HQ sedmé generace, herní grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX1050 Ti, 1TB PCIe x4 SSD úložiště a 16 GB DDR4 RAM. Tato výbava poskytuje notebooku vysoký výpočetní výkon a to navíc v kombinaci s až 14hodinovou výdrží baterie. Zvláštní pozornost zaslouží i 15,6" 4K Ultra HD NanoEdge displej se skvělým podáním barev či prostorový zvuk, který zajišťují čtyři reproduktory Harman Kardon. ASUS ZenBook Pro pracuje na operačním systému Windows 10 a obsahuje také snímač otisků prstů pro rychlé a bezpečné přihlášení pomocí systému Windows Hello.
Navzdory vysokému výkonu je notebook velmi kompaktní, jeho celohliníkové tělo vážící 1,8 kg je tenké jen 18,9 mm. Displej NanoEdge zaujme 7,3mm rámečkem, což zmenšuje jeho celkové rozměry. Každý detail modelu ZenBook Pro odkazuje na tradici Zen v podobě víka se soustřednými kruhy, diamantem precizně seříznutých hran a podsvíceného loga.

ZenBook 3 Deluxe (UX490) – nejtenčí 14“ notebook světa
Celohliníkový ASUS ZenBook 3 Deluxe je tenký 12,9 mm a váží 1,1 kg, takže je aktuálně nejtenčím 14" notebookem na světě. Jeho 14“ NanoEdge displej je zasazen ve velmi tenkém rámečku, díky čemuž má jeho tělo rozměry standardního 13“ notebooku.
ZenBook 3 Deluxe poskytuje vysoký výkon pro náročné uživatele, k čemuž přispívá procesor Intel Core i7-7500U sedmé generace, až 16 GB paměti LP333 MHz LPDDR3 a extrémně rychlý až 1TB PCI Express (PCIe) SSD disk. Připojení dalších zařízení umožňují dva porty USB-C podporující technologii Thunderbolt 3, která zvládne přenášet data rychlostí až 40 Gb/s, podporuje dva externí monitory se 4K Ultra HD rozlišením a také napájení. ZenBook 3 Deluxe se dodává se systémem Windows 10 a nechybí ani snímač otisků prstů pro snadné přihlášení jediným dotykem pomocí Windows Hello.

VivoBook Pro 15 (N580)
ASUS VivoBook Pro 15 je štíhlý a lehký 15,6“ notebook s operačním systémem Windows 10, který pohání čtyřjádrový procesor Intel Core i7-7700HQ sedmé generace a až 16 GB DDR4 RAM. Obsahuje herní grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1050 a hybridní úložiště s kapacitou až 2TB HDD v kombinaci s až 512GB SSD diskem. Inteligentní chladicí systém se dvěma ventilátory a duálním měděným tepelným modulem je zárukou toho, že notebook zůstane chladný i při hraní her nebo vyšším zatížení. VivoBook Pro 15 dále disponuje 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixelů) displejem se širokoúhlým zobrazením a 100% pokrytím sRGB gamutu.
Nechybí audio systém s certifikací od Harman Kardon složený ze dvojitých reproduktorů s velkými zvukovými komorami a technologií inteligentního zesílení. VivoBook Pro 15 má snímač otisků prstů pro přihlášení jedním tlačítkem přes Windows Hello a rovněž plně podporuje stylus ASUS Pen.

ASUS VivoBook S15 (S510)
ASUS VivoBook S15 je nejnovějším prémiovým modelem řady VivoBook. Tento 15,6“ tenký a lehký notebook s operačním systémem Windows 10 je díky 17,9mm tenkému profilu a hmotnosti 1,5 kg určen zejména těm, kteří často cestují. Zdobí jej elegantní zlatý povrch a NanoEdge displej osazený v 7,8 mm tenkém rámečku. Srdcem počítače je procesor Intel Core i7-7500U sedmé generace, který může být podpořen až 16 GB operační paměti DDR4 a grafickou kartou NVIDIA GeForce 940MX.

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy