Právě se nacházíte:

Recenze: Gigabyte G-Max N601

Starší čtenáři při čísle 601 určitě nostalgicky zaspomínají na modelovou řadu Trabantů 601, které byly za totality v komunistických státech velice oblíbené. Dnes recenzovaný notebook Gigabyte G-max N601 nemá s avizovaným “lidovým” automobilem absolutné nic společného (až na to číslo). Notebooky od společnosti Gigabyte jsou novinkou na našem trhu ale na nováčky si vedou moc dobře.

Název Gigybyte zní bezpochyby povědomě skalným příznivcům PC, protože si jej spojí se základnými deskami nebo grafickými kartami, které jsou už několik let i na našem trhu. Společnost Gigabyte Technologies na rozdíl od svých rivalů disponuje širokou škálou produktového portfolia, které pokrýva téměř celý produktový segment a teď i segment přenosných počítačů – notebooků.

Doprovodný obrázek

Oblíbenost notebooků nebo-li notebooky samotné zažívají obrovský boom, v čem vidí mnohé společnosti velikou příležitost se přesadit, a musím konstatovat, že zatím to není až tak nemožné. Donedávna byl tento trh doménou několika společností (IBM, DELL …či u nás ACER), dnes toto pravidlo už naštěstí neplatí a i proto se notebooky stávají přístupnější širší veřejnosti. Obvykle se začínající výrobci pokoušejí prorazit v nejnižší a střední kategorie, samozřejmě jsou i výjimky, kdy modely aspirují na nejvyšší příčky a snaží se prosadit mezi renomovanými značkami.

Doprovodný obrázek


Gigabyte vsadil na osvědčenou strategie příznivého poměru cena/výkon a v mnohých případe šáhl po komponentech které patří do vyšší třídy ale cena přitom zůstává na úrovni notebooku střední kategorie. Už i na základe stručné specifikace mi bylo jasné, že nebudu testovat nějakou “šunku” (Centrino, Radeon 9600, širokoúhlý displej a jiné “vychytávky”), ale možné první dojem zklamal. Jestli tomu tak je se dozvíte na následujících stránkách dnešní recenze.

Doprovodný obrázek

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy