Expresní upgrade na Windows Vista

Společnost Acer dnes představila všeobecný návod pro upgrade na operační systém Microsoft Windows Vista. Zákazníci, kteří si zakoupili počítač Acer označený Windows Vista Capable nebo Windows Vista Premium Ready v období od 26. října 2006 do 15. března 2007, mohou využít nabídky na upgrade za níže uvedených podmínek.

Chcete-li zjistit, který z nejnovějších počítačů Acer je označen Windows Vista™ Capable a/nebo Windows Vista™ Premium Ready, zobrazte si prosím tyto stránky

Lhůta
Zákazníci společnosti Acer, kteří chtějí využít nabídky na upgrade, musí zaslat žádost ve stanovené lhůtě od 26. října 2006 do 31. března 2007.

Migrace operačního systému
Tabulka níže ukazuje, z kterých verzí operační systémů Windows XP lze provést upgrade na Windows Vista podle této nabídky.

Zakoupený systém Windows XP

Nabízený systém Windows Vista

Windows XP Media Center Edition 2005 Windows Vista Home Premium Edition
 Windows XP Professional nebo Tablet PC Edition Windows Vista Business Edition
 Windows XP Professional x64 Edition Windows Vista Business x64 Edition
 Windows XP Home Edition Windows Vista Home Basic Edition
 nebo
 Windows Vista Home Premium Edition

Jak přejít na Windows Vista
V období od 26. října 2006 do 31. března 2007 bude firma ModusLink, partner společnosti Acer, poskytovat pomoc při migraci buď telefonicky, nebo prostřednictvím internetu.

Telefonické spojení: Telefonická služba zdarma (+800 666 44 666) je určena pro volající z Velké Británie, Německa, Francie, Itálie a Nizozemí.
Telefonické spojení pro ostatní země oblasti EMEA: +31 88 0016102 (placené číslo)
Služba je k dispozici 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu.

INTERNET: Od prosince může být požadavek na migraci odeslán prostřednictvím internetu - http://upgradeweb.moduslink.com/vista/

E-MAIL: MSTUPVISTAEMEA@moduslink.com

Jaké doklady budete potřebovat?
Doklad o koupi (faktura nebo stvrzenka)
Číslo Potvrzení autenticity (COA)
Výrobní číslo počítače nebo číslo dílu Acer

Co obdržíte?
Firma ModusLink vám zašle balíček pro upgrade na Windows Vista (včetně instalačního DVD disku s Windows Vista), který obsahuje vše, co budete potřebovat pro hladký přechod z verze Windows XP.
Specifické ovladače a aplikace Acer budou dodány na DVD disku (DVD pro upgrade se software Acer), které jsou určeny pro všechny počítače Acer označené jako “Vista Capable”.

Jak dlouho to bude trvat?
Předpokládáme, že program expresního upgrade bude trvat čtyři až šest týdnů (jakmile bude uveden na trh operační systém Vista).

Kolik to bude stát?
Cena se bude lišit v závislosti na zvoleném způsobu upgrade a bydlišti uživatele. Laskavě se informujte u firmy ModusLink. DPH, poštovné a balné budou účtovány v příslušné výši platné v každé zemi.

V jakých jazycích bude k dispozici program expresního upgrade?
Program bude nabízen ve 24 jazycích: Arabština, brazilská portugalština, čeština, dánština, holandština, angličtina, finština, francouzština, němčina, řečtina, hebrejština, japonština, korejština, norština, polština, portugalština, ruština, zjednodušená/tradiční čínština, španělština, švédština, turečtina.

Dovolujeme si upozornit, že můžete v  rámci upgrade požádat pouze o jazykovou verzi, která se shoduje s verzí systému Mcrosoft Windows XP nainstalovanou na vašem počítači.

Poznámky:
Upgrade z Windows XP Home na Vista Home Basic je možný pouze v případě, když systém splňuje minimální požadavky systému Windows Vista.
Systém Windows XP Home/MCE lze upgradovat na Vista Home Premium, jestliže počítač splňuje minimální požadavky systému Windows Vista Home Premium.