Fujitsu Siemens Computers představila první notebook s novým procesorem Intel Pentium M

PRAHA, 13. 5. 2004 – Zároveň s uvedením nového procesoru Intel Pentium M s kódovým označením „Dothan“ uvedla společnost Fujitsu Siemens Computers nový notebook LIFEBOOK S7010, v němž je tento procesor integrován. S7010 představený tento týden na tiskové konferenci společnosti Intel je k dispozici v prodejní síti v ceně od 59 350 Kč*. Využití procesoru Dothan s frekvencí 1,7 GHz zvyšuje výkon počítače.

Nové procesory Intel Pentium M „Dothan“ se vyrábějí 90 nm polovodičovou technologií. Procesor má 2 MB cache L2 a je tvořen celkem 140 miliony tranzistory. Nová architektura zvyšuje výkon o 15 procent a přispívá také k delší výdrži zařízení při provozu na baterie.

LIFEBOOK S7010 má displej o úhlopříčce 14 palců a díky nízké hmotnosti (1,75 kg) je navržen pro uživatele, kteří často cestují. Je dostatečně malý a lehký pro snadné přenášení, zároveň však díky nové procesorové technologii nabízí maximální výkonnost. Modulární šachta umožňuje snadné přizpůsobení přístroje pro různé použití – DVD vypalovačku je možno rychle vyměnit za pevný disk nebo druhou baterii, která prodlouží výdrž notebooku při delším cestování. Bezpečnostní panel, integrovaná čtečka SmartCard a volitelný modul Trusted Platform (k dispozici u počítačů dodávaných pro zákaznické projekty) zajišťují identifikaci počítače v síti, bezpečné ověření uživatele a ochranu dat.

*) Uvedená cena platí pro Českou republiku, nezahrnuje DPH a její změna je vyhrazena.

Fotografie produktů nové série LIFEBOOK S najdete na adrese:
www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?folderid=1693&jumpfactor6

O společnosti Fujitsu Siemens Computers

Fujitsu Siemens Computers je přední evropskou počítačovou společností, která nabízí jedno z nejúplnějších portfólií produktů a služeb v oblasti výpočetní techniky. Její špičkové technologie a inovativní počítačové produkty uspokojují potřeby podniků i jednotlivců na celém světě. Společnost, která je společným podnikem Fujitsu Limited a Siemens AG, má rozsáhlé výrobní kapacity v Německu, zaměstnává více než 7000 lidí a působí v 25 zemích Evropy, Středního východu a Afriky. Fujitsu Siemens Computers má bezkonkurenční znalosti a zkušenosti s nasazením výpočetních systémů v podnikové sféře, včetně dodávek prvotřídních serverů na bázi platforem Intel a UNIX, mainframů či zařízení pro ukládání dat. Patří rovněž mezi přední dodavatele profesionálních PC, notebooků a pracovních stanic firemní klientele a je největším evropským výrobcem počítačů pro domácí uživatele a malé kanceláře. Intenzivně se rovněž věnuje uspokojování rostoucí poptávky po moderních řešeních podporujících mobilitu uživatelů s okamžitým přístupem k internetovým aplikacím a službám odkudkoli na světě. Další informace lze získat na internetové adrese www.fujitsu-siemens.cz, fotografie produktů jsou k dispozici na adrese www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver/.