Právě se nacházíte:

24. 06 2018 |

Program VBI - Verified by Intel®

cbb

Lze volně přeložit jako ověřeno Intelem. Jedná se o program vzniklý v roce 2005, ve kterém společnost Intel sdružovala požadavky na technické parametry notebooků s cílem co největší vzájemné kompatibility a zaměnitelnosti jejich komponent. Při vzniku tohoto programu, kdy se hovořilo o představě světa, kde mají všechny notebooky stejné, vzájemně zaměnitelné komponenty, nikdo z nás asi netušil, jak blízko je tato představa realitě. A tak řádově po dvou letech fungování tohoto programu, nastává situace, že již v podstatě není důvod k "ověřování", neboť unifikovanost a kompatibilita notebookových komponent zainteresovaných výrobců je v důsledku splnění požadovaných parametrů již na dostatečně vysoké úrovni, a vzájemná zaměnitelnost je nyní zajištěna díky obecné standardizaci jednotlivých rozhraní, která notebookové komponenty využívají.

Program CBB - Common Building Blocks

Aneb již není důvod k ověřování. Od nástupu nové platformy "Montevina" v roce 2008, program vstupuje do druhé etapy, kdy není již nutné mobilní produkty testovat a tedy i "verifikovat" a nebudou již takto prezentovány. Nadále v duchu myšlenky CBB (Common building blocks) – standardizace komponentů - budou vyvíjeny a nabízeny nové a nové produkty, stejně jako bude zajištěn standardními cestami i jejich servis a podpora. Notebooky zakoupené v tomto programu budou nadále servisovány autorizovaným servisem Intel.

Co z toho plyne pro zákazníky

Nadále si tyto notebooky zachovají své typické vlastnosti, které jsou hlavním důvodem k oblibě u svých uživatelů: modularitu, konfigurovatelnost, využívaní nejnovějších technologií a tím vysokou výkonnost celého systému, bezstarostný servis, komfortní technickou podporu a především příznivou cenu. Přechodem na program CBB se výrobcům počítačových komponent otevřela snazší možnost přidat se do programu a tak i zákazníci by měli mít možnost většího výběru komponent. Verifikace nadále neprobíhá na úrovni celých notebooků, ale již na úrovni jednotlivých počítačových komponent.

Hlavní přednosti notebooků z tohoto programu:

CBB_1

Nakonfigurujte si notebook na míru

Naše notebooky Vám přináší novinku na našem trhu. Na rozdíl od většiny výrobců notebooků, kteří prodávají své výrobky jako celek, u nás máte možnost nakonfigurovat si notebook přesně podle Vašich představ. Postavte si notebook na základě vlastní, originální konfigurace. Sami se rozhodněte, jak bude vypadat i fungovat.

CBB_2

Výborný poměr cena / výkon

Zkonstruováním notebooku získáte výkonnost stolního počítače i mobilitu v jednom. Díky kompatibilitě bloků od různých výrobců vzniká větší konkurence a cena těchto výrobků je nižší, než od jiných výrobců.

CBB_3

Notebooky jsou složené z Common Building Blocks

Standardizace komponentů v rámci technologie Common Building Blocks umožňuje individuální konfiguraci notebooku. Do jednotlivých šasí mohou být nainstalovány komponenty různých výrobců, které mají standardy CBB. Například i náhradní díly není třeba shánět do konkrétního modelu notebooku, jednoduše stačí vybrat kompatibilní komponent z široké nabídky mnoha výrobců.

VBI_1

Technická podpora a rychlý servis

Díky standardizaci komponentů je servis notebooků snadnější a rychlejší. Tím, že se notebook skládá ze standardizovaných bloků CBB, není problém diagnostikovat vadný díl, který je následně vyměněn a notebook je odeslán zpět k zákazníkovi. Při zakoupení našeho notebooku získáváte záruku a telefonickou podporu autorizovaného servisu Intel.

VBI_2

Snadná možnost aktualizace notebooku

Díky tomu, že všechny díly jsou standardizované, máte absolutní volnost v konfiguraci a upgradu notebooku. Máte jistotu, že i nejnovější díly s certifikaci CBB budou kompatibilní s Vaším počítačem. Abyste měli lepší notebook, nemusíte vyměňovat celý počítač, ale stačí vyměnit jen konkrétní komponent.

VBI_3

Možnost výběru motivu na víko notebooku.

Intel připravil program personalizace notebooků, v rámci kterého si zákazník může vybírat vlastní vzhled svého počítače, díky umístění speciálního samolepícího panelu na jeho víku.

VBI_4

Možnost zaregistrovat si notebook do databáze VBI.cz

Po zakoupení notebooku z našich stránek získáváte možnost zaregistrovat Váš přístroj do databáze notebooků VBI.cz a získat tím mnoho výhod. Například jednoduchý přístup k aktuálním ovladačům, přednostní servis, možnost položit jakýkoliv dotaz specializovaným technikům, možnost konverzace ve fórech s ostatními majiteli notebooků VBI a další.

Autor:

Rozhovory