Aplaus pro nejrychlejší webový server na světě

Podnikový server PRIMERGY RX600 od Fujitsu Siemens Computers dosáhl rekordního skóre ve srovnávacích testech SPECweb

Praha, 13. ledna 2009 – Server PRIMERGY RX600 se stal oficiálně nejrychlejším webovým serverem: výsledky srovnávacího testu ukázaly, že se tento rackový server může pochlubit největším výkonem na světě.

Rekordu v novém srovnávacím testu SPECweb2005 dosáhla společnost Fujitsu Siemens Computers s rackovým serverem PRIMERGY RX600 S4, který nabízí vlastnosti charakteristické pro třídu serverů určených do datových center, jako je odolnost nebo podpora funkcí redundantního zálohování – to vše v rackovém modulu optimalizované velikosti 4U. Server PRIMERGY RX600 S4 při testu využíval nový model multijádrového procesoru z řady Intel Dunnington představené na podzim.

Opětovným ziskem prvenství společnost Fujitsu Siemens Computers potvrdila výhody, jaké přináší využívání standardizovaného srovnávacího testu SPECweb2005 jako nástroje pro optimalizaci webových serverů v datových centrech. Nejnovější výsledky zaznamenané v listopadu loňského roku v testovacích laboratořích Fujitsu Siemens Computers v německém Paderbornu představují zatím nejvyšší hodnoty v této kategorii, kde tradičně vládne vyostřená konkurence.

Test SPECweb2005 měří výkon stroje jako webového serveru, tj. při předávání požadavků na zobrazování statických a dynamických stránek, a provádí simulaci trojice různých scénářů zatížení. Server PRIMERGY RX600 S4 dosáhl za oficiálních testovacích podmínek světového rekordu v testu SPECweb2005, a to výsledku 47 504. Překonal tím předchozí nejvyšší dosažený výsledek 43 854, který zaznamenal americký dodavatel serverů.

Jens-Peter Seick, první viceprezident divize Enterprise Server Business společnosti Fujitsu Siemens Computers, uvedl: „Nejnovější světový rekord dokazuje hodnotu srovnávacího testu SPEC pro webové servery. Test slouží nejen jako vývojářská platforma pro výrobce IT, jimž pomáhá při optimalizaci výkonu jejich serverů, ale nadto umožňuje IT manažerům spravujícím datová centra skutečně spolehlivě analyzovat výkon podnikových webových serverů – v prostředích, kde se prostor a výkon vyvažuje zlatem.“

Technické údaje serveru PRIMERGY RX600 S4, který dosáhl světového rekordu:
Čtyři šestijádrové procesory Intel Xeon X7460 (Dunnington), 64 GB operační paměti a čtyři Gigabit-Ethernetové řadiče Intel PRO/1000PT Quad-Port. Server byl vybaven pěti 2,5“ pevnými disky SAS pro operační systém a logovací soubory a k ukládání zpracovávaných souborů využíval 48 externích 3,5“ pevných disků SAS ve čtveřici úložišť FibreCAT SX40 připojených diskovým řadičem LSI MegaRAID SAS8880E PCIe.