Asus R1 - světově první notebook s certifikátem WHQL

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce výkonných notebooků, představuje notebook série R1, který jako první na světě získal logo Vista x86 Premium a přináší tak nové možnosti práce a digitální zábavy s netrpělivě očekávaným operačním systémem Microsoft Windows Vista. ASUS navíc úzce spolupracuje s Microsoftem na přípravě celé kompletní řady notebooků, které nabídnou dynamické počítačové řešení pro zcela nový způsob použití počítače.

„Tohoto úspěchu jsme dosáhli díky našemu speciálnímu týmu a velké podpoře našeho dlouholetého partnera Microsoftu,“ uvedl Tony Chen, generální ředitel ASUS Notebook Business. „Jsme přesvědčeni, že další inovace založené na operačním systému Vista budou pro uživatele přínosem.“

Doprovodný obrázek

„Jsme rádi, že můžeme společnosti ASUS poblahopřát k výrobě světově prvního notebooku s certifikací WHQL (Windows Hardware Quality Labs),“ řekl Thomas Li, hlavní ředitel OEM oddělení Microsoftu na Taiwanu. „Těšíme se na další pokračování spolupráce při zavádění dalších vzrušujících novinek, které pozvednou celkový způsob práce s počítačem na novou úroveň.“

Tablet PC R1F Podpora ručně psaného vstupu na otočném displeji

Doprovodný obrázek

Série R1F nabízí širokoúhlou vizuální zábavu, zůstává však kompaktní a snadno přenosná. Dotykový LCD displej otočný o 180° umožňuje snadnou prezentaci a sdílení dat na obchodních schůzkách nebo pracovních poradách.
Vyšší produktivitu a efektivitu práce pak zajišťuje možnost vlastnoručně psaného vstupu. S programem InfoPen lze navíc ukládat a editovat obrázky nebo dokumenty, volit barvy a zvýraznění přímo na displeji stejně snadno jako na papíru. Pero DigiPen má také „gumu“ a tlačítka myš pro ovládání široké škály aplikací jednou rukou.

V rámci splnění všech potřeb uživatelů nabízí společnost ASUS kromě tabletového modelu R1 také notebooky sérií Mobile TV, Webcam a Slim&Light. Notebooky série Mobile TV s TV tunerem přinášejí zvuk a obraz s vysokým rozlišením ve filmové kvalitě, zatímco notebooky série Webcam s vestavěnou otočnou 240° kamerou s velkým rozlišením zajišťují pohodlné dokonalé snímání obrazu bez nutnosti připojovat kabel. Kompaktní, ale plně vybavené tenké a lehké notebooky série Slim & Light zase zvyšují mobilitu firemních expertů na cestách bez přidávání nadbytečné zátěže.

Doprovodný obrázek

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti www.asus.com.