Samsung SLATE PC série 7 vám umožňuje definovat vlastní svět pro práci s počítačem

Inteligentní kombinace tabletu a stolním PC ve formátu „slate“ nabízí maximální mobilitu i výkon.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, dnes představila počítač Samsung SLATE PC série 7. Tato novinka s operačním systémem Windows 7 je určena pro uživatele, kteří požadují maximální produktivitu v kombinaci s mobilitou. Nabízí výkon stolního počítače spojený s praktičností tabletu, takže uživatelé mohou prostřednictvím uživatelsky přizpůsobeného dotykového rozhraní pracovat s přístrojem podporujícím multitasking.

Počítač Samsung SLATE PC série 7 se může pochlubit tloušťkou necelých 13 mm
a hmotností pouhých 0.86 kg
, což je zárukou skutečné mobility. Srdcem přístroje je procesor Intel Core i5 a displej
o úhlopříčce 11,6” nabízí dostatečný výkon, aby vyhověl potřebám kteréhokoli profesionálního uživatele jak při práci v kanceláři, tak i na cestách. Po vložení do dokovací stanice, která je vybavena klávesnicí
a myší s připojením přes Bluetooth, funguje slate jako stolní PC. Dokovací stanice se stává náhradou tradičního stolního počítače, nabízí potřebná rozhraní i výpočetní výkon a uživatelům dokonce umožňuje připojení na větší monitor, při kterém mohou ještě efektivněji pracovat na více úlohách najednou

Pokud jej z dokovací stanice vyjmete, můžete jej používat jako ultramobilní zařízení. Prostřednictvím podpory různých způsobů zadávání – od klávesnice zobrazované na dotykové obrazovce až po digitální pero – poskytuje Samsung SLATE PC série 7 záruku, že bude ideálním řešením pro prezentace a pro vytváření a zaznamenávání obsahu na cestách bez jakýchkoli omezení.

Zábava a sociální sítě na cestách

Prostřednictvím vysoce kvalitní technologie LCD panelů od společnosti Samsung lze 11,6” LCD displej SuperBright s úspěchem použít při prezentacích. Hodnota jasu displeje dosahující 400 nitů zaručuje vynikající kvalitu obrazu i čitelnost textu a je o 100 % jasnější než běžné displeje přenosných počítačů.

Společnost Samsung si je vědoma skutečnosti, že mnoho přístrojů používaných k práci uživatelé používají také k osobní zábavě. Po skončení pracovního dne se může Samsung SLATE PC série 7 jednoduše stát zdrojem zábavy, která je vám pomocí technologie FastStart vždy okamžitě k dispozici. Dotykový spouštěcí panel umožňuje jednoduše spouštět celou řadu aplikací včetně aplikací Twitter, Facebook, přehrávání filmů či prohlížení map a předpovědi počasí. Bezkonkurenční kompatibilita s multimediálními soubory a dalším softwarem zahrnující podporu všech video a audio formátů pro PC
a podporu PC her pro Windows je naprostou samozřejmostí.

„Pro profesionály, kteří touží po produktivitě klasického stolního PC ve spojení s přenositelností a praktičností tabletu, přichází společnost Samsung s přístrojem jedinečných rozměrů, který revolučním způsobem změní způsob jejich práce,“ uvedl Kyuho Uhm, senior viceprezident divize IT společnosti Samsung Electronics. „Samsung SLATE PC série 7 posunuje laptop o velký krok směrem k totální mobilitě, a přináší tak revoluci do světa přenosných počítačů.“

Uživatelsky přizpůsobené Slate PC pro každou příležitost

Samsung SLATE PC série 7 s operačním systémem Windows 7 poskytuje uživatelům širší škálu možností, přičemž zároveň za všech okolností zaručuje optimální výkon. Pokud uživatel potřebuje větší mobilitu, lze Samsung SLATE PC série 7 používat na cestách stejně jako klasický tablet. Uživatelé tak mohou i mimo kancelář sdílet dokumenty se zákazníky nebo používat přístroj pro zapisování poznámek během obchodní schůzky či přednášky. Přitom stále mají v rámci jednoho zařízení s ultrapřenosnými a ultraflexibilními rozměry na dosah ruky produktivitu poskytovanou klasickým stolním počítačem. Výdrž baterie, která dosahuje na jedno nabití celých 7 hodin, je zárukou toho, že uživatelé mohou zůstat online
a pracovat, ať už jsou kdekoli.

Neomezená kompatibilita

Zárukou maximálního pohodlí a produktivity je intuitivní uživatelské rozhraní, které Samsung SLATE PC série 7 nabízí, a také celá řada různých metod zadávání vstupních informací včetně digitálního pera, dotykové obrazovky nebo volitelné bezdrátové klávesnice, kterou lze připojit přes Bluetooth. Uživatelé mohou při zapisování poznámek, vytváření dokumentů a zpráv v programech Microsoft Office 2010 nebo při brouzdání internetem používat dotyky, psát perem či pomocí klávesnice.

Vestavěný mikrofon a dva fotoaparáty s rozlišením 2 Mpx (přední) a 3 Mpx (zadní) slouží k pořizování audiovizuálních záznamů, které lze do přístroje uložit
a sdílet je prostřednictvím USB portu standardní velikosti, nebo přes připojení technologií Wi-Fi, WiMAX či HSPA.

Technické specifikace

Konfigurace systému

CPU*

Intel Huron River Core i5 2467M/ Core i3 / Pentium Dual Core

Operační systém

Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)

LCD displej

11,6” HD, jas 400 nitů,16:9, PLS (pozorovací úhel >=170°)

Grafika

Intel HD Graphics 3000

Paměť

4 GB DDR3 1333 MHz

Disk

32 / 64 GB SSD

Webová kamera

Vpředu: 2,0 Mpx (720p při 24 sn./s)

Vzadu: 3 Mpx (720p při 24 sn./s, H.264)

WWAN

HSPA+ (802.11 bgn, A-GPS, S-GPS combo)

PAN

BT 3.0

Baterie

40 Wh (max. 7 hodin)

Rozměry

Tloušťka / hmotnost

12,9 mm / 860 g

I/O

Vstupy

Kapacitní dotykový displej + digitální pero / odolný proti otiskům prstů, tvrzené sklo „Gorilla Glass“

Porty

1x USB 2.0 (typ A), m-HDMI, Audio (in/out), micro SD

Dokovací stanice

Rozhraní: USB 2.0, Gigabit Ethernet, DC-in, HDMI

Klávesnice

Klávesnice Bluetooth (volitelné příslušenství)

Senzory

TPM

Ano (volitelně)

Senzor okolního osvětlení

Ano

Pozn.: Veškeré údaje vycházejí ze specifikací z výroby. Design a barva výrobku se může změnit bez předchozího upozornění a vzhled výrobku se může lišit od použitého vyobrazení. Chyby a opomenutí vyhrazeny. Výdrž baterií na základě výsledků v testu MobileMark. Výsledky se mohou lišit v závislosti na konfiguraci. Dostupnost záručního servisu a lhůty pro poskytnutí záručního servisu se mohou v různých zemích lišit a mohou také podléhat registračním požadavkům v zemi nákupu. Operační systém zobrazuje ve srovnání se specifikacemi menší velikost HDD v důsledku rozdílného výpočtu velikosti diskové kapacity a v důsledku existence oddílu pro obnovení.

Kontaktní osoba:

Petra Pješčaková, Ogilvy PR

Mob: 724 058 292

Email: petra.pjescakova@ogilvy.com

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 135,8 miliard amerických dolarů. Společnost Samsung Electronics zaměstnává zhruba 190 500 pracovníků ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě a je rozdělena do osmi nezávislých obchodních společností: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Značka Samsung Electronics je jednou z nejdynamičtěji rostoucích globálních značek dneška. Samsung Electronics je předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a TFT-LCD displejů.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog.